tiistai 14. huhtikuuta 2015

Kaikki irti keväästä

Viime lauantaina sattui harvinaisen mukava sää ollakseen huhtikuun alkua. Aurinko paistoi kirkkaalta taivaalta ja lämpötila huiteli +15:ssä. Tottahan toki tällaisesta säästä otetaan kaikki irti. Reippaan parituntisen kävelylenkin päälle laitoin grillin tulille ja vehnäoluet lasiin.

Grilliin meni makkaraa, sämpylää ja vihanneksia. Lisukkeeksi tietty uusia perunoita ja suomenruotsalaisittain silliä alkupalaksi. Väsäsin vähän hienomman hodarin, jota kelpasi takapihan porotuksessa maistella.

Vehnäolut on myös omaa tekoa. Pyrin hieman tummempaan väriin, joka saavutettiin karamellimaltaalla ja voltit säädettiin tyylillisesti yläkanttiin. Lopputuloksena on brauweisse-henkinen vajaa 6-prosenttinen tuhti ja miellyttävä kevätvehnä. Ainut asia mikä jätti toivomisen varaa oli Danstar Munich -hiiva, joka ei tuottanut banaani-aromia ja teki oluesti hieman hapahkoa ja kuivaa.

Kevät on lyhyt ja oikukas sesonki. Sen harvoista hienoista keleistä kannattaa aina ottaa kaikki irti koska tässä vaiheessa lämpöön ja valoon ei ole vielä tottunut ja siitä saa energiaa aivan eri lailla kuin keskellä kesää.

-Nautiskelija

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti